Kārtainie salāti “Sniegbaltīte” ar ceptiem šampinjoniem – vienkārša recepte

Pēc ģimenes un draugu lūguma visiem svētkiem gatavoju kārtainos salātus “Sniegbaltīte”. Tie tiek pagatavoti vienkārši un ātri, un rezultāts ir ļoti skaists ēdiens, īpaši, ja tam izmanto caurspīdīgu salātu bļodu.

Sastāvdaļas šim ēdienam ir vienkāršas, pieejamas un lieliski sader kopā, un 100 grami valriekstu piešķir vajadzīgo kraukšķīgumu.  Pastāstīsim, kā pagatavot šos gardos salātus, kas izskatās lieliski un garšo nevainojami.

Sastāvdaļas

400 g vistas krūtiņas

300 g šampinjonu

200-250 g svaigu zaļo zirnīšu

1-2 ķiploka daiviņas

150 g cietā siera

7-8 olas

1 sīpols

100 g valriekstu

200-250 g majonēzes

Sāls, pipari pēc garšas

Augu eļļa cepšanai

Diļļu zariņi dekorēšanai

Pagatavošana

Uzliek uz uguns pannu ar ūdeni, uzvāra ūdeni, pievieno sāli un iemet tajā zirņus. Vāra apmēram 5-7 minūtes, maisot. Novāra vistas krūtiņu sālsūdenī. Gaļu atdzesē un pēc tam sagriež kubiņos.

Paņemiet caurspīdīgu salātu bļodu un sāciet tajā kārtot sastāvdaļas. Pirmais slānis ir vistas gaļa.

Smalki sasmalciniet valriekstus ar nazi, kā arī sasmalciniet ķiplokus ar nazi. Atsevišķā traukā sajauciet valriekstus un ķiplokus ar majonēzi. Uzlieciet riekstu-ķiploku maisījumu otrajā kārtā uz vistas.

Vārītās olas sagrieziet šķēlēs un novietojiet tās gar salātu bļodas malām. Atlikušās olas joprojām noderēs.

Nomazgājiet šampinjonus, sagrieziet tos, pievienojiet sāli un piparus pēc garšas un pēc tam apcepiet augu eļļā ar vienu smalki sagrieztu sīpolu, līdz tie ir mīksti. Nedaudz atdzesējiet šampinjonus un sīpolus un pēc tam ievietojiet tos salātu bļodā trešajā kārtā.

Sēņu kārtu pārkaisa ar rīvētu olas baltumu. Pēc tam izveidojiet majonēzes sietu. Atdzesētos zirņus liek nākamajā kārtā, un atkal gar sienām liek olu apļus.

Centrā liek rīvēta siera kārtu ar majonēzes sietu. Pārklājiet to ar rīvētām olām un izrotājiet ar zirņiem un diļļu zariņiem. Tas arī viss, salāti “Sniegbaltīte” ir gatavi. Labu apetīti!

Leave a Comment